Zorunlu hizmetin zorluklarını öğrenciyken tecrübe ettiler

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Nisan 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geleceğin öğretmenleri, yapacakları zorunlu hizmette karşılaşacakları sıkıntılar konusunda tecrübe kazanmak için köy okullarında hizmet veriyor.

Kendilerine seçtikleri okulun bahçesini düzenleyen, ağaçlandırma çalışması yapan, futbol sahası oluşturan, kırık camları takan geleceğin eğitimcileri, okuldaki tuvaletlere kadar tüm ihtiyaç duyulan yerleri boyuyor. Not kaygısı olmaksızın bu çalışmayı yapan öğrenciler, tadilat giderleri için kendi aralarında para topladıkları gibi hayırseverlerden de yardım istiyorlar.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü İkinci Öğretim 3-A sınıfı öğrencileri, hocalarının ders dışındaki sosyal etkinliklere yönelik yaptığı tavsiye üzerine köy okullarının eksikliklerini gideriyor. Kendilerine Burdur'un en küçük ilçesi olan Kemer'in Akören köyünü seçen öğrenciler, ilk olarak okulun eksikliklerini yerinde inceleyerek tespit etti. Sınıf temsilcisi Murat Çelik, Emel Özdoğan ve Nuran Koç'un önderliğinde yürütülen çalışmada, tüm öğrenciler kendi imkânları ölçüsünde para yardımında bulundu. Oluşturdukları bütçe ile boya, fırça, alçı, spor malzemeleri, cam, kitap, raf gibi malzemeler alan gençler, hayırsever vatandaşlardan da yardım talebinde bulundu.

Burdur Belediyesi ve İl Özel İdaresi de okulun ihtiyaçlarını karşılayacak gençlere destek verdi. Sınıf olarak aldıkları boya ve diğer malzemelerle okula giden geleceğin öğretmenleri, gruplar halinde çalışmaya başladı. Öğrenciler, işe duvarlardaki çatlak ve delikleri alçı ile kapatmakla başladı. Bir grup bahçeyi ağaçlandırırken, diğer öğrenciler tuvaletin duvarlarını badana yaptı. 2 sınıflı okulun iç duvarlarını ve kapılarını boyayan öğrenciler, bahçeye futbol sahası oluşturmayı da ihmal etmedi. Aldıkları spor malzemelerini okulun tek öğretmenine teslim eden üniversiteli gençlere, köy halkından birkaç kişi de yardımcı oldu. Sınıf temsilcisi Murat Çelik, "Hocamızın tavsiyesi üzerine böyle bir çalışmanın içine girdik. Bizim için çok iyi tecrübe oldu. Çünkü muhtemelen birçok arkadaşımız mecburi hizmetini Türkiye'nin doğusundaki bir köy okulunda yapacak. Oralarda çok sıkıntı çekeceğiz; ama yaşadığımız bu tecrübeyle karşılaşacağımız güçlükleri aşmakta çok zorlanmayacağımızı düşünüyoruz." dedi. Eksikliklerini tamamlamaya çalıştıkları okulda okuyan öğrencilerin bundan sonra daha iyi imkânlarda ders görecek olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Hatice Karataş, şunları söyledi: "Hem çalıştık, hem eğlendik, hem de öğrendik. Çok büyük enerji harcamadık; ama bu okulda okuyan ve okuyacak olan öğrencilerin okula daha mutlu gelmeleri için gayret sarf ettik."

Bahçe girişindeki demir kapıyı önce zımparalayan, ardından boyayan Adem Dağcı ise, "Büyük ihtimalle okulu bitirdiğimizde Doğu'daki bir köy okulunda göreve başlayacağız. Bu çalışma ile eğitim için dayanışma yolu ile neler yapılabileceğini yaşayarak öğrendik. İnşallah görev yaptığımız okullarda karşımıza çıkan güçlükleri bu yöntemle çok daha rahat aşacağız." dedi. Çalışmalar sırasında ağabey ve ablalarını yalnız bırakmayan okul öğrencileri ise okullarının boyanması, ağaçlandırılması ve spor sahasına kavuşmasından dolayı çok mutlu oldular.

M. Ali Bülbül

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber